Sok más gyártó után a boxermotoros modelljei miatt kedvelt Subaru is beszáll az elektromos autók piacára, és a Solterra nem véletlenül tűnik ismerősnek.

A Subaru bemutatta az első teljesen elektromos hajtású autóját, amit nagy sorozatban gyártanak majd. A Solterra névre keresztelt crossover formája nem véletlenül ismerős, hiszen tulajdonképpen a nemrég bemutatott Toyota bZ4X testvérmodelljéről van szó. A fejlesztésért nagyrészt a Toyota volt felelős, de a Subaru is dolgozott az összkerékhajtásán.

A Solterra nagyon hasonló a bZ4X-hez, de azért nem egyezik meg teljesen a Toyotával.

A fényszórók eltérők, és a Subaru jobban hasonlít a benzinmotoros autókhoz abban, hogy egy hagyományos hűtőmaszkra emlékeztető keret került az orrára, míg a Toyota inkább futurisztikus a simább orr-részével. A hátsó lámpák is különbözők a Subarunál.

A belső térben már nem olyan nagy a különbség, lényegében csak az emblémákban tér el a Solterra, aminek a méretei is egyformák a Toyotáéval.

A 4,69 méter hosszú, 1,86 méter széles és 1,65 méter magas szabadidő-autó tengelytávja 2,85 méteres,

és nagyon valószínű, hogy a csomagtartó mérete is éppen akkora lesz, mint a bZ4X-ben.

A Solterra technikája teljesen megegyezik azzal, amit a Toyota is kínál majd.

A két változata közül az elsőkerék-hajtású 204 lóerős, 265 Nm-rel, míg az összkerékhajtásos modell 218 lóerőre képes és 336 Nm a maximum nyomatéka. Mind a két modellt 71,4 kilowattórás akkumulátorral szerelik, amivel 460-530 kilométer körül alakul a hatótávolság.

A Toyotához hasonlóan a Subaru is bevezeti majd az elektromos hajtású modelljét az európai piacon, a Solterra várhatóan 2022 második felében kerül a kereskedésekbe.

Ez is érdekelhet:

Murvára és pályára is lehet vinni az új Subaru WRX-et

Itt a közúti raliautó új generációja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés