Jelenleg a Suzukinak nincs tisztán elektromos hajtású autója, de ez hamarosan megváltozik, egy éven belül bemutatják az elsőt, amit az európai piacon négy további villanyautó követ 2030-ig.

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Suzuki is bejelentette, hogy mire készül 2030-ig, és a legtöbb autómárkával ellentétben még nem állnak át az elektromos autók gyártására. Jelenleg nincs is elektromos autójuk a kínálatban, de ez hamarosan megváltozik, akár egy éven belül megismerhetjük az első elektromos Suzukit.

Még csak egy pár napja, hogy a Suzuki a delhi autószalonon bemutatta az eVX Conceptet, egy eleve elektromosnak tervezett autó tanulmányát, és a 4,3 méter hosszú SUV-ből hamarosan szériagyártmány válhat. Még nem tudni, hogy ez lesz-e a Suzuki első elektromos autója, de azt igen, hogy 2024-ig bemutatja a japán márka.

A Suzuki azt is elárulta, hogy 2030-ig összesen öt elektromos autót mutatnak be az európai piacra,

és abban az évben már az itteni eladásai 80 százalékát a villanyautók adják majd. De nem az egész világon, mert az elektromos autózást egyelőre kevésbé erőltető Indiában és Japánban például csak 15 és 20 százalék lesz az arány.

Jelenleg a hibrid hajtás minden típusát megtaláljuk a Suzuki kínálatában, a 12 és 48 voltos mild hibridtől a robotváltós és a fokozatmentes teljes hibriden át a plug-in hibridig, az utóbbi kettőt a Toyotától. A villamosított hajtások terén továbbra is együtt dolgoznak majd a Toyotával, de azt kiemelték, hogy a piacon ugyanakkor vetélytársak maradnak.

Ez is érdekelhet:

A Suzuki megmutatta, mivel lépne be az elektromos autók közé

2025-ben jön az első elektromos Suzuki, mutatjuk az előzetesét.

Ötajtós változatban is nagyon kéne a Suzuki Jimny

Bemutatta a Jimny hosszabb változatát a Suzuki, de hiába várunk rá.

Fronx a neve a Suzuki legújabb autójának

Európában is lehetne kereslet rá, mégsem fogunk találkozni vele.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés