A Suzuki legújabb modellje egy kisautós méretű, divatos formájú szabadidő-autó, a Fronx, amire ugyan Európában is lehetne kereslet, mégsem fogunk találkozni vele.

A Suzuki két éven belül érkező elektromos autóját vetítette előre az eVX, a koncepciót a delhi autószalonon mutatták be, ahol nem ez volt a japán márka egyetlen újdonsága. Indiában leplezték le a Jimny hosszabb, ötajtós változatát, valamint egy kiskategóriás, divatos formájú szabadidő-autót is, ami a Fronx nevet kapta.

A bemutatóján kupéformájú crossovernek nevezték az autót, amitől azért messze van, de az biztos, hogy csinos külsőt kapott a Fronx. Osztott fényszórós orra az új indiai Grand Vitaráról lehet ismerős, hátulra pedig divatos fénycsík került.

A hossza kereken négy méter, amivel az indiai piac kedvezőbb adózási kategóriáját vették figyelembe.
Indiában még mindig kapható a Baleno, méghozzá megújult formában, ennek alapjára épül az újonnan bemutatott Fronx
A Fronx műszaki alapjait a nálunk egy ideje már nem forgalmazott Baleno adja.

Belépőmodellje az 1,2 literes, 90 lóerős négyhengeres benzinmotort kapja, az ötfokozatú kézi helyett akár automatizált váltóval, míg a jobban felszerelt változatokat a Suzuki egyliteres, turbós háromhengeres motorjával, 100 lóerővel, mild hibrid rendszerrel és felárért hatfokozatú automata váltóval szerelik.

A nagyra nőtt kisautók divatos alternatívájaként akár az európai piacon is eladható lenne a Fronx, de exportról egyelőre nincs szó, a Suzuki egyelőre csak Indiában tervezi forgalmazni az autót. Hasonló sors vár a Jimny ötajtós változatára, ami nem jut el az európai utakra annak ellenére sem, hogy a háromajtós változata óriási népszerűségnek örvendett.

Ez is érdekelhet:

A Suzuki megmutatta, mivel lépne be az elektromos autók közé

2025-ben jön az első elektromos Suzuki, mutatjuk az előzetesét.

Ötajtós változatban is nagyon kéne a Suzuki Jimny

Bemutatta a Jimny hosszabb változatát a Suzuki, de hiába várunk rá.

Az új Grand Vitara nem éppen az, amire gondolsz

A Suzuki új értelmet adott a jól ismert típusnévnek.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában