Magyarországon szinte a népi folklór része a Suzuki, hiszen az esztergomi Swift adott rengeteg embernek megbízható és kis fogyasztású autót a bütykölt Ladák helyett. 2023-ra a legolcsóbb Suzuki Swift 5,83 millió forintba kerül, hamarosan pedig megérkezik a márka első elektromos autója, melyből az eVX tanulmányautó ad ízelítőt.

Elköltözött már a Suzuki Swift gyártása Esztergomból, az újat pedig Japánban gyártják majd, de az elektromos autót sem a szabadidő-autókért felelős magyar üzem készíti majd, hanem az Indiában újonnan épült gyárból érkezik az eVX szériaváltozata.

Szimmetrikus, letisztult és modern a Suzuki eVX tanulmányautó utastere, melynek fő érdekessége a műszerfal dupla kijelzője.

Még a nagyon fontos Suzuki Swiftről sem árultak el semmit a japánok a bemutatón, az eVX-ről pedig még ennél is kevesebbet, csak a képek alapján sejthető, hogy milyen lesz majd az S-Cross vagy Vitara méretű elektromos szabadidő-autó. Beltere ötszemélyes és látványosan jövő hangulata van, hiszen egyetlen gomb sincs benne, csak a kormány és az irányválasztó.

Hangsúlyosak a kerékjárati ívek és a hármas menetfény a 4,3 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,6 méter magas eVX-en. Két villanymotorral összkerékhajtású az autó, mely a Suzuki ígérete szerint akár 500 kilométert is elmegy egy feltöltéssel.

Ez is érdekelhet:

Mutatjuk az első képeket a következő Suzuki Swiftről

Az eltalált dizájnt megtartja, de minden téren új lesz a Swift.

A Mazda Iconic SP a jövő örömautója

370 lóerővel, könnyedséggel és vezetési élménnyel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés