A magyarországi népszerűsége és az esztergomi gyártása miatt számunkra még érdekesebb a hír, hogy két hét múlva egy új modellt mutat be a Suzuki.

Harminc éve része az életünknek a Suzuki, a japán márka típusai igazi népautóvá váltak a magyar utakon, és az esztergomi üzem a mai napig ontja a Suzukikat, ezért nekünk talán még érdekesebb, ha új modellt mutat be a gyártó. A premiert két hét múlva, november 25-én tartják, és egyelőre nem tudjuk, hogy milyen autóról van szó.

Az előzeteshez csak egyetlen fotót csatolt a Suzuki, amin egy LED-es fényszóró látható,

és ebből arra következtethetünk, hogy az új S-Cross lehet az autó. A modellciklust nézve is esélyes, hiszen a kompakt méretű crossovert még 2013-ban mutatták be a genfi autószalonon, és három évvel később kapta a jelenlegi arcát a modellfrissítéssel.

Nem tévedhetünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy hibrid lesz az újdonság,

hiszen a jelenleg csak kétüléses haszonjárműként kapható Jimny kivételével a Suzuki teljes kínálata hibrid hajtásra váltott, a palettán a mild, full és plug-in hibrid rendszer is megtalálható. Az utóbbi kettőt a Toyotával együttműködésben készült Swace és Across kapta.

Csak találgatni lehet, hogy milyen lesz az új S-Cross, hiszen eddig még kémfotókon sem láthattuk az újdonságot.

Lehet, hogy a Suzuki saját modellt fejlesztett, amihez a Toyota adja a hibrid hajtást, akár a Yarisban található 1,5 literes motorral szerelt rendszert, de az is lehet, hogy egy újabb Toyota-modellt címkéznek át, a Corolla Cross például méretével és technikájával is ideális lenne az S-Cross utódjának.

Bármelyik jóslatunk válik valóra, már nem kell sokat várni a részletekre, ugyanis november 25-én kiderül, hogy milyen újdonságot mutat be a Suzuki. Sőt, nem sokkal később már ki is próbálhatjuk az újdonságot, ami mindennél jobban mutatja azt, hogy nagy valószínűséggel esztergomi gyártású Suzukiról van szó.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kiderült, hogy mennyire izmos lesz az idén érkező BMW XM