Még nem volt időnk megszokni a vadonatúj BMW Z4 formáját, de X-Tomi már elég sokat nézegethette, hiszen egymás után többféle változatban is kijött vele. A legérdekesebb a Suzukivá szabott Z4, de van kupé és kombi is.

A szuperdögös koncepció után nagyon vártuk a BMW Z4 új generációját, ami a szériagyártásra egy kissé szerényebb formát kapott. A vászontetős újdonság érdekessége, hogy az új Toyota Supra lesz a testvérmodellje. Az álcázva már látott Supra pedig fixtetős kupé lesz, ami rögtön arra sarkallta X-Tomit, hogy ebben a kivitelben is képzelje el a Z4-et.

A BMW-nek remekül áll a keménytető, és ha ebben a formában nem is kerül fel a német márka kínálatába, a Supra nagyon hasonlóan fog kinézni. Az ügyes grafikus itt még nem állt meg, shooting brake változatban is elképzelte a roadstert. A kombis BMW-sportautóra is volt már példa, hiszen a Z3-ból éppen így nézett ki a zárt tetős változat.

A legérdekesebb azonban a Suzuki-változat. Az új Z4 fényszórója ugyanis túlságosan emlékeztet az új Swift lámpájára ahhoz, hogy ne akarjuk elképzelni a két típus keverékét. X-Tomi pedig meg is mutatta nekünk, hogyan nézne ki a Swift Sport harapós orrával a BMW Z4 karosszériája. Nem kell sokat nézegetni, hogy belásd, nagyon vonzó lenne egy hasonló Suzuki roadster.

(Képek: X-Tomi)

Tudj meg többet az új Z4-ről:

Visszakapta a ponyvatetejét az új Z4-es BMW

Pebble Beachen már bemutatták a csúcsváltozatot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában