Szeretjük, amikor szárnyal a fantáziája a grafikusoknak, mert időnként olyan alkotások születnek, amelyek nem valószínű, hogy valaha is sorozatgyártásba kerülnének. Most azt mutatjuk meg neked, milyenek lennének a modern sportautók erős retró hatással.

Ford Mustang

A legújabb Mustangnak már önmagában van egy kis retró hangulata, de ez a modell egyenesen a legendás típus hőskorába repít vissza a masszív légbeömlővel, a szögletes hátsó sárvédőkkel és a vaskos abroncsokkal.

Mercedes-AMG GT

Retró stíluselemet az új AMG GT-n is felfedezhetsz, például a függőleges osztású Panamericana hűtőmaszkot, de ennyire egyértelműen azért nem utal a neves elődjére. A képen látható modell azonban pontosan olyan, amilyen a sirályszárnyas 300 SL lehetne a napjainkban.

Aston Martin DB11

Lehet, hogy éppen most van átalakulóban az Aston Martin klasszikus formanyelve, ami a DB9 óta kísér minket, de most egy még régebbi korszakba repülünk vissza. Sok James Bond-film sztárja volt a DB5, ami modern változatban is fantasztikus társa lehetne a titkosügynöknek.

LaFerrari

Azt mondják, hogy a legendás F40 óta az első igazán izgalmas maranellói modell éppen a hibrid szuperautó LaFerrari, és mi lenne, ha ennek a két nagyágyúnak a stílusát kevernénk össze? A modern kori F40-nek simán elnéznénk azt is, hogy hibrid hajtás dolgozik alatta.

Bugatti Chiron

8 literes, 16 hengeres, 1500 lóerős motorjával a Chiron nemcsak a Volkswagen-csoport kínálatának, de az egész mai autóiparnak a csúcsa. Nem könnyű neki megfelelő retró elődöt találni, ezért érdekességképpen egy régi Volkswagen Bogár stílusában alakították át.

Audi R8

A második generációjánál járó R8 már intézmény lett az Audinál, a Lamborghini testvérmodellje sokak vágya. De a nyolcvanas években nem egy lapos sportkocsi jutott eszedbe az Audiról, hanem a szögletes Quattro, ezért ezzel mosták össze a tervezők.

Dodge Charger

A Charger olyan legendás izomautó, ami mindig is menő volt, gondolj csak Steve McQueen 1968-as filmje, a Bullit üldözéses jelenetére. Mára a Charger név egy négyajtós sportlimuzint jelent, amit egy másik híres Chargerrel, a nagy szárnyáról ismert Daytonával állítottak párba.

Forrás: Jennings Motor Group

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

290-nel is száguldhat a plug-in hibrid Porsche Panamera

Ilyen különleges Land Rovert választott magának Mr. Bean

További cikkeink a témában