Tengerparti nyaralóhelyen biztosan találkoztál már a furcsa nyitott építésű Minivel. A Moke eredetileg katonai járműnek épült, de strandautónak vált be igazán, és most itt egy kétéltű replika, ami a tavak igazi slágere lehet.

Eredetileg könnyűszerkezetű katonai járműnek szánták, de a kis kerekei és alacsony hasmagassága miatt terepen nem vált be a Mini Moke. Annál inkább a tengerparti strandokon, mert micsoda buli egy tető és tulajdonképpen karosszéria nélküli Minivel csapatni a parton. A hatvanas évek második felében a britek, majd 1981-ig az ausztrálok gyártották, és 1993-ig Portugáliában is készült, a Seychelles-szigeteken éppúgy felbukkant, mint a Karib-tengernél.

Most pedig a Lazareth értelmezte újra, akiknek a Maserati V8-asával épített motorkerékpárt is köszönhetjük. Nem az eredetit építették át, hanem egy olyan replikát készítettek, ami nagyon hasonlít a klasszikusra. Ugyanúgy nyitott felépítésű, ám ezt egy 400 köbcentis, 20 lóerős motor hajtja, amivel 90 km/órával haladhat az úton.

De a Lazareth Minijével a vízre is szállhatsz, ekkor egy propeller veszi át a hajtást, amivel 7 csomós (13 km/órás) sebességre képes.

Mert nincs is jobb, mint egy festői tó partján kocsikázni a Mini-stílusú járgánnyal, aztán elegánsan vízre szállni, ha éppen a túlparton akad dolgod.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában