Szembement a forgalommal az M4-esen, és még neki állt feljebb

Sajnos még mindig elég gyakori jelenség, hogy az autósok forgalommal szemben hajtanak a gyorsforgalmi utakon, itt egy elég idegesítő példa.

A Magyar Közút szerint egyre gyakrabban történik meg, szinte nem telik el úgy hét, hogy ne vennének videóra a forgalommal szemben hajtó autósokat a gyorsforgalmi utakon.

Ami még nyugtalanítóbb, hogy az esetek többségében nem arról van szó, hogy valaki véletlen rossz irányba hajtott fel a pályára, hanem ezek a szerencsétlenek valamiért szándékosan fordulnak meg, és a forgalommal szemben haladnak a következő lehajtóig, tehát teljesen tudatosan csinálják.

A legújabb eset is ide sorolható, amit az M4-esen rögzített a forgalomfigyelő kamera

és a közútkezelő egyik kollégájának rokona is a fedélzeti kamerájával. Ő miután észrevette, hogy a belső sávban egy autós forgalommal szemben halad, lassított és villogott rá, hogy jelezze a bajt és megpróbálja megállítani.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

A suzukis vagy nagyon nem tudta, hogy hol van, de túlságosan biztos volt az igazában, vagy nagyon is tudta, és ezzel az életveszélyes manőverrel akart… igazából nem is tudjuk, mit akart, hiszen ott volt mellette a másik pálya a neki szükséges irányban. Az útkezelőhöz hasonlóan csak remélni tudjuk, hogy nem lesz ebből trend, és nem fogunk egyre több forgalommal szemben hajtó autóssal találkozni, mert a dolog nem mindig sül el jól.

Itt egy példa:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.