Nem biztos, hogy az Audi neve jut az eszedbe először, amikor forradalmi dizájnról van szó, de az biztos, hogy az A7-tel olyat alkottak, amire sokan vágynak. Most itt az új generáció, ami még feltűnőbb külsővel és high-tech belsővel jön.

2010-ben nagyot alkotott az Audi az A7 első generációjával, hiszen a kupésan sportos limuzinok kategóriájába egy nyújtott hátú ötajtóssal érkeztek, aminek a Sportback utónevet is adták. Most jött ki az A7 második generációja, ami az elődje stílusát viszi tovább, még izgalmasabb formával és tele high-tech megoldásokkal.

Teljesen új alapokra épül

A nyújtott hátú limuzinforma megmaradt, ahogyan az ötajtós felépítés is, továbbra is praktikus autó az Audi A7 Sportback. De ugyanakkor lélegzetelállítóan dögös is, ami az új A8-ról ismerős, szúrós tekintetű fényszórók, a hatalmas hűtőmaszk és az egybefüggő hátsó lámpasor érdeme. Az utóbbi pedig elég látványos trükkökre is képes a fénnyel.

Hatalmasnak tűnik, és az is

A méretei alig változtak, ami azt jelenti, hogy az Audi A7 Sportback továbbra is egy hatalmas autó. 4,97 méter hosszú és 1,91 méter széles, amivel szép nagy helyet foglal el a parkolóházban, de csak 1,42 méter magas, mint egy sportkupé. A legtöbbet a tengelytávja változott, a luxusautós 2,93 méteres érték a garancia a fejedelmi helykínálatra.

Tele van érintőképernyővel

Belül ugyanolyan high-tech show fogad, mint a vadonatúj A8-ban. A műszereket színes képernyő helyettesíti, és tulajdonképpen már a középkonzolt is, a két darab érintőképernyő feleslegessé tette a korábbi Audikból ismert érintőpados forgótárcsát. Önállóan is bámulatosan elboldogul az új A7, magától araszol a dugóban, kiáll a parkolóhelyről, és mobillal is távirányítható.

V6-ossal jön, de később lesz más is

A vezetése pedig éppen olyan sportos, amit az Auditól megszoktunk. Kezdetben egyféle motorral készül, az 55 TFSI nevű kivitel a 3 literes V6-os benzinest kapja 340 lóerővel és 500 Nm-rel, ami a hétfokozatú automatával és quattro hajtással 5,3 másodperc alatt van százon, és megfutja a 250 km/órát. Légrugózás és négykerék-kormányzás is kérhető a legvágyottabb új Audihoz.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés