Kimondottan szörfösök számára tervezte meg ezt a lakóautót a Citroën. A prototípus egy már kapható kisbusz, a Spacetourer alapjára épül, és bár tele van praktikus ötletekkel, egyelőre nem kerül gyártásba.

Minél nagyobb hullámok után járni nem egyszerű, ha nem akarsz az autódban összezsúfolódva aludni a parton, akkor kell hozzá egy lakókocsi vagy lakóautó. De azok már olyan nagyok, hogy éppen az utazás szabadsága vész el velük. Erre jelent megoldást a Citroën tanulmánya, egy olyan lakóautó, amit kimondottan szörfösöknek terveztek meg.

A szalonokban már kapható kisbusz, a Spacetourer alapjára épül, és a lakóautók között kompaktnak mondható a mérete. 4,95 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,99 méter magas, amivel a parkolóházakba még éppen befér, és elég fordulékony is a városban. A kockaformája pedig azt sejteti, hogy ezt a területet maximálisan kihasználták.

A belső tér lehet hétszemélyes, de a legjobb legfeljebb négyen utazni vele, mert ennyi hálóhelyet alakítottak ki benne. Ketten az ággyá alakítható hátsó üléseken, ketten pedig a tetejéből felnyitható sátor matracain alhatnak. A fedélzeten van kinyitható asztal és egy kis konyha is, amit teljes egészében ki lehet venni egy kis szabadtéri főzőcskéhez.

Miért éppen szörfösöknek való? Például azért, mert a hátsó részében egy kültéri zuhanyzót is elhelyeztek, a fedélzeti víztartályból a felnyitott hátsó ajtó alatt, függöny mögött tusolhatod le magadról a sós vizet. A kabinban a vizes holmiknak külön elszigetelt tárolót helyeztek el, és a kulcsot se kell magaddal vinned a deszkára, biztonságban tudhatod az autó aljára erősített trezorban.

A Rip Curl Concept motorja 2 literes, 150 lóerős dízel, és a francia specialista Dangel kapcsolható összkerékhajtását is megkapta, hogy le tudj vele menni a partra. A Spacetourer ezzel a motorral kisbuszként megvehető, de a szörfös lakóautó egyelőre csak ebben az egy példányban készült, amit a frankfurti autószalonon állítanak ki.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon