Jó értelemben vett szörnyeteggé építették át ezt a 2002-es Porsche 911 GT2-t, ami már szériaállapotában is igazi élményautó, de a turbós motorjának teljesítményét itt bőven 1000 lóerő fölé növelték, és akkor még nem szóltunk a karosszéria átépítéséről.

Ha valaki hozzáfogna egy sportkocsi pályaautóvá való átépítéséhez, akkor legalább így tegye, mint ennek a Porsche 911 GT2-nek a készítői. Nemcsak egy nagy szárnyat aggattak rá, és felcsavarták a turbónyomást, hanem szinte a teljes autót átépítették, aminek az eredménye egy kompromisszumoktól mentes, bivalyerős élménygép lett.

Hol is kezdjük?

A 3,6 literes, hathengeres, dupla turbós bokszermotor már benzinnel is 1080 lóerős, de bioetanollal tankolva 1160 lóerőt ad le, ami a Koenigsegg vadászterületére helyezi a német sportkocsit. Ekkora erőhöz kijár a gyári 911 RSR versenyautó futóműve, az elöl 19, hátul 20 colos kerekekhez pedig az AP Racing fékek.

A karosszériája is úgy néz ki, mint amit majd szétvet az erő.

Az egyedi elemek karbon-kevlár felhasználásával készültek, és nemcsak a hatalmas hátsó légterelő érdemes említésre, de a motor hűtése is, amit a kabin fölött lévő légbeömlő nyílástól kezdve vezettek hátra. A 911 GT2 ezzel úgy néz ki, mint a versenyautók, és legalább úgy is megy.

Például minden váltáskor lángot vet a kipufogója, az ezzel járó hanghatást pedig már el tudjuk képzelni. 300 ezer dollárért árulják, de ez az élmény meg is érheti ezt a pénzt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában