Ha már ugyanaz a neve, mint az amerikai légierő vadászbombázójának, akkor kár lett volna kihagyni a Fordnak, hogy egyedi változatot építsen az F-150 Raptorból. Az F-22 témájú pick-up rekordáron ment el egy jótékonysági árverésen.

Mégis mi köze van egymáshoz az F-22 Raptor vadászgépnek és az F-150 Raptor pick-upnak? A nevén kívül nem sok, de a Fordnak ennyi is elég volt ahhoz, hogy egyedi kiadást építsen a platós terepjárójából. A négykerekű Raptor már gyárilag is elég izmos, nem csoda, hiszen ugyanazt a 3,5 literes, turbós V6-ost kapja, mint a Ford GT.

450 lóerős teljesítményét azonban 545 lóerőre növelték, és ehhez igazították a futóművet és a fékeket is.

Külsőre is egyedi az F-150 Raptor, a kerekek fölé szénszálas anyagból készült szélesítés került, a tetőre egy sor LED-es fényszórót szereltek, az orrán lévő Raptor feliratot pedig a vadászgép motívumára cserélték.

Az 1500 wattos hifivel és egyedi kipufogóval is ellátott F-150-ból csak ezt az egy darabot építették, és ez is elég volt, hogy 300 ezer dollárt, azaz 77 millió forintot adjanak érte egy wisconsini légi bemutató jótékonysági árverésén.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában