A kocsit az utcára tervezik, és gyorsabb lesz, mint egy F1-es autó.

Az Aston Martin és a Red Bull közös projektbe kezd, aminek főszereplője a Red Bull 4 évig domináló autóját tervező Adrian Newey lesz. Az új autót AM-RB 001-nek fogják hívni, és az Aston Martin szerint gyorsabb lesz a Forma-1-es autóknál is, a tervezők ugyanis elmondták, hogy akkor lesznek nyugodtak, ha a silverstone-i pályán legyőzik az F1-es köridőt.

„Az az egyedüli célunk, hogy gyorsabbak legyünk, mint egy Forma-1-es autó – nyilatkozta az Aston Martin CEO-ja, Andy Palmer. – Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok olyan utcai autó van, ami egyenes pályán sokkal gyorsabb, mint egy versenyautó, de mi olyan autót akarunk tervezni, ami a kanyarokban is gyorsabb tud lenni, és bárki számára elérhető.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint az új AM-RB 001 meg fogja mutatni a világnak, hogy mire lennének képesek a Forma-1-es autók, ha nem szabályoznák őket állandóan mindenféle értelmetlen dologgal.

„Úgy gondolom, hogy a Forma-1-nek sokkal gyorsabbnak kéne lennie, és tudna is, de a szabályok még nem engedik. Ezt valószínűleg enyhíteni fogja a 2017-es csomag, de én úgy gondolom, hogy még az is édeskevés lesz.”

„Az új autónknak nem lesznek aerodinamikai korlátai, ez az autó elképesztően gyors lesz. Ráadásul az előzetes becsléseink alapján ennek az autónak erősebb lesz a leszorítóereje, mint bármilyen más autónknak eddig.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában