A formája alapján egyértelműen kiderül, hogy hová szánja a legújabb luxusterepjáróját a kínai Great Wall Motors: a Tank 600 névre keresztelt újdonság a Toyota Land Cruiser kategóriáját veszi célba.

Pár hónapja mutattuk már a Cybertank néven megjelent kínai autót, ami az extravagáns külseje alatt valójában a legnépszerűbb terepjárók keverékét adja.

A Tank 300 néven piacra került modell formája egyaránt emlékeztet a Ford Bronco, a Jeep Wrangler és a Mercedes G-osztály stílusára. A gyártója pedig most egy kategóriával feljebb is villantott.

A Great Wall újdonsága a Tank 600, ami már az egy mérettel nagyobb luxusterepjárók közé érkezik, és

ezért is lehet, hogy az alakja annyira emlékeztet a Toyota Land Cruiser előző szériájára.

A hatalmas krómozott hűtőmaszkjával és a hátul hordott pótkerekével éppúgy lehetne egy japán, mint egy amerikai gyártó terméke, pedig valójában kínai.

A Tank 300-hoz képest a 600-asnak a technikája is fejlettebb, hiszen a Great Wall egy 3 literes V6-os benzinmotort szerelt bele,

ami 350 lóerős teljesítményre képes, és mild hibrid rendszerrel látták el. A terepjárást sem veszik félvállról, ugyanis a Tank 600 a klasszikus létravázas recept szerint készült, de ennél több részletet egyelőre nem árultak el róla.

Ez is érdekelhet:

Hamarosan itthon is kapható lesz ez a kínai elektromos autó

Az első példány már az országban van.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés