Hamarosan itthon is kapható lesz ez a kínai elektromos autó
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Már a kereskedőket keresi a Dongfeng Motor magyarországi importőre, ami a Seres 3 névre keresztelt, kompakt méretű elektromos szabadidő-autóval kezdené a forgalmazást.

A kínai autók magyarországi forgalmazásának többször is nekifutottak már a vállalkozó kedvűek, de eddig még egyszer sem sikerült beindítani az üzletet az olcsónak ígért kínai modellekkel. A legújabb vállalkozás a Dongfeng Motor autóját hozná be az országba, a kassai tulajdonú importőr már keresi a viszonteladókat a magyar honlapján.

A Dongfeng magyarországi forgalmazása a Seres 3 névre keresztelt modellel indulna,

ami egy elektromos hajtású kompakt szabadidő-autó. 4,39 méteres hosszával és 2,66 méteres tengelytávjával a méretét eltalálták, a kerekei 18 colosak, a fényszórók LED-esek. A nem túl jellegzetes, de azért csinos formáján nem fog múlni, hogy helyt álljon a kategóriájában.

A teljesítménye is megfelelőnek tűnik, hiszen az első kerekeit 163 lóerőre és 300 Nm-re képes elektromotor hajtja, amivel 8,9 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége 155 km/óra. Az akkumulátora 52 kilowattórás, aminek egy feltöltésével

A Seres 3 berendezése a képek alapján nem marad el a riválisok mögött, a digitális műszeregységgel és a 10,25 colos érintőképernyővel egy modern autó benyomását kelti. A felszereltségéből az elektromosan állítható ülések,

kíváncsiak leszünk az árára és a felszereltségére, és persze magára az autóra is. Az év eleje óta Hollandiában már kapható, ahol jól felszerelten 38 ezer eurót kérnek érte, Spanyolországban és Szlovéniában is elkezdődött a forgalmazása.

amit a német és spanyol piacokon már egy éve forgalmaznak. A motorja 1,5 literes, turbós négyhengeres, 137 lóerős teljesítménnyel, fokozatmentes automatával és elsőkerék-hajtással.

Nem is a Seres 3 lesz az első nálunk is forgalmazott kínai autó, hiszen a Dacia Spring is a Renault és a Dongfeng közös gyárában készül:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.