Teodosie Petrescu konstancai érsek szolgálati autóját még augusztusban kapcsolták le a Bukarest–Konstanca autópályán, miközben 235 km/órás sebességgel száguldott.

Úgy fest, az újságíróknak szűk fél év után eszükbe jutott rákérdezni arra, hogy mi indokolta ezt az irgalmatlan nagy sebességet, az egyházi elöljáró pedig új szintre emelte a sztorit.

„El kellett érnem egy misére, így azt mondtam a sofőrnek: tartsd a tempót”.

Mindezt bazsalyogva, gengszteres higgadtsággal. E fenti képsorokat látva csak egy zsíros aranynyaklánc és egy óriási szivar hiányzott volna az érsek szájából, és megkapjuk az ízes Tony Soprano-életérzést.

Az újságírók is jól szórakoztak a történteken, elvégre, ha egy egyházi elöljáró óhaja miatt fontos megszegni a törvényt, akkor az csak egy rágógumi ízű hír. A sajtó egyik képviselője nevetve visszakérdezett, hogy közben tényleg 235 km/órával mentek-e? Az érsek ezúttal nem fogta vissza magát, és Kimi Räikkönen-es flegmasággal válaszolt, miközben annyira élte és élvezte az egészet, mintha csak egy celebrealityben motyogna bizánci imákat egy betanított rinocérosz hátán, közben pedig festéklabdákkal dobálja a bennszülött lakosságot.

„Valószínűleg ennyivel mentünk... ha az autó bírta.”

Az autó pedig bírta, tekintve, hogy egy Mercedes S-osztályról volt szó – valószínűleg erről a példányról:

A Tomisi Ortodox Érsekség sofőrje valószínűleg már nem szórakozott ilyen jót a sztorin, tekintve, hogy a jogosítványát négy hónapra bevonták;

plusz egy 2900 lejes (mai árfolyamon 237 ezer forintos) bírság is csattant az egészhez, ami bizonyára komoly elrettentő erővel bírt, tekintve, hogy az érsek nagyjából végigszórakozta a szembesítést, és egy csepp megbánást, felelősségvállalást sem tanúsított, a Román Ortodox Egyház pedig már tíz éve is nyereségesebb volt a romániai McDonald's-nál.

Ez is érdekelhet:

Szinte hihetetlen, hogy milyen tökéletes időzítéssel rohant egymásba ez a három autó

A riporter épp azt kezdte magyarázni, hogy ez a megye egyik legveszélyesebb útkereszteződése, de a mondatát már nem tudta befejezni.

(Transtelex, G4Media)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

További cikkeink a témában