Norbi versenye már az elején véget ért.

A megszokottnál később indult a túraautó-világkupa idei szezonja, rögtön az embert és gépet próbáló németországi hétvégével a Nürburgringen. A 2019-es bajnok Michelisz Norbert ezúttal is Hyundaijal versenyez, de új autóval indult: i30 N-ről Elantra N-re váltott a csapat. A hétvége ígéretesen kezdődött, hiszen az első futamot az ötödik helyen zárta.

A második, fordított rajtrácsos futamon Norbi még jobb pozícióból rajtolt, de a versenye már az első körben véget ért, a rajt utáni balesetben megsérült az autója, nem tudta folytatni a futamot. Tassi Attila azonban fantasztikus formában volt, már a rajtnál több pozíciót javított, majd a Lynk&Co két pilótáját, Mullert és Urrutiát megelőzve a negyedik helyen ért célba.

A mezőny harmadik magyar versenyzője, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Boldizs Bence az első futamon 19., a másodikon pedig a pontszerző, 13. helyen zárt. A szezonnyitó első viadalát a portugál Tiago Monteiro nyerte a Hondával, míg a második versenyen a francia Jean-Karl Vernay diadalmaskodott Hyundaijal.

Az összetettben az első versenyhétvége után Vernay vezet 39 ponttal, mögötte Monteiro a második 33-mal, míg az argentin Nestor Girolami (Honda) a harmadik szintén 33 ponttal. A magyarok közül Tassi a nyolcadik (17 pont), Michelisz a tizenkettedik (11 pont), Boldizs pedig a tizenhatodik, három ponttal.

A következő fordulót a portugáliai Estorilban rendezik június 26-27-én.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés