Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elon Musk mindenkit meglepett a Tesla pick-upjával, ami teljesen más lett, mint a márka többi típusa. A Cybertruck a jövőből jött harci járműnek néz ki, de ehhez hasonló formában kerül gyártásba, elég ígéretes paraméterekkel.

Tudtuk, hogy Elon Musk szeretné meghódítani a pick-upok piacát, de eddig csak találgattuk, hogy milyen lesz a márka első platós teherautója. Az eredmény nem egészen olyan lett, mint amire számítottunk, a Cybertruck egy brutális formájú jármű, amit természetesen bivalyerős villanymotorokkal szerelnek.

Az ék alakú dizájnt James Bond vízalatti Lotus Espritje ihlette, és nem lehet nem észrevenni a párhuzamot, hogy a Cybertruck karosszériája is festetlen rozsdamentes acél, akárcsak a Vissza a jövőbe filmek DeLoreanján.

A Cybertruck háromféle változatban kerül gyártásba, és persze a legerősebb a legizgalmasabb.

miközben akár 6350 kilogrammot is képes vontatni. A kétmotoros változat 480 kilométert megy el egy feltöltéssel, és 4,5 tonnát lehet ráakasztani.

a 400 kilométeres hatótáv és a 3,4 tonnás vontatási kapacitás is jól hangzik, ahogyan a 40 ezer dolláros alapár is. A Cybertruck hatalmas jármű, csak a platója 1,98 méter hosszú, és ha beleszámoljuk az orrában lévő csomagtartót, akkor 2832 liternyi poggyászt vagy árut vihet magával.

és az üvegeket is törhetetlennek ígérik, bár a Cybertruck bemutatóján kettőt is sikerült kitörni. Az utastér alapesetben ötszemélyes, de az első ülések közt van egy pótülés, a letisztult műszerfalon mindent egy 17 colos érintőképernyőn kell kezelni.

A Cybertruck már foglalózható, de az első példányok csak 2021 végén érkeznek a vevőkhöz az Egyesült Államokban, és ennél is később Európában, a hárommotoros változat pedig 2022-ben várható.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.