Elon Musk a héten Németországban járt, hogy átvegye az Auto Bild magazintól kapott díját, és egy olyan hírt jelentett be, aminek örülhetnek a helyiek: Berlin mellett épül fel a Tesla európai autógyára.

A két amerikai és a nemsokára megnyíló kínai mellett Elon Musk régóta szeretett volna egy európai autógyárat is, ahonnan elláthatja a kontinenst a Teslákkal. A cég vezére a héten Németországban járt, ahol az Auto Bild magazin díját adta át, és ha már ott volt, akkor megnevezte, hol épül fel a Tesla európai üzeme: Németországban.

A gyárat Berlin mellett, a brandenburgi repülőtér közelében, Grünheide nevű településnél építik fel,

a berlini városhatártól körülbelül 10 kilométerre, ami korábban a BMW egyik beruházásának helyszíneként is szóba került. A Tesla-gyárért több ország is versenyben volt az EU-ban, köztük Magyarország is.

A Teslánál egy mérnöki és egy formatervezési központot is létesítenek, a Gigafactory 4 mintegy 10 ezer új munkahelyet jelent. A termelés megkezdésére még nem tűztek ki hivatalos időpontot, de a hírek szerint 2021 végén indulhat.

Az üzemben elektromos hajtást és akkumulátorokat gyártanak, valamint autókat szerelnek össze, az első típus a Model Y lesz.

Bemutatkozott a Tesla negyedik modellje, itt a Model Y

Mindent elmondunk a Model 3 crossover változatáról.

(Képek: Tesla, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Egy Smarttal könnyű parkolni? Attól függ, kinek

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

További cikkeink a témában