Ha elektromos autót keresel, akkor nem sok kombit találsz, és ez a trend a jövőben sem nagyon változik majd. Sajnos ez a Tesla Model 3-ból megálmodott kombi sem fog valóra válni, pedig jól nézne ki.

Az elektromos autók kínálata egyre csak bővül, de a sokféle karosszériatípus között kombit nem igazán találsz. Nem véletlenül: a szabadidő-autók divatja az elektromos hajtású típusok között is hódít, ezért jelenleg csak egyetlen gyártó kínál elektromos kombit, a kínai-angol MG.

A jövőben várhatunk még egy pár modell megjelenésére, például bejelentették már az Opel Astra-e Sports Tourer és a Peugeot e-308 SW érkezését, és a Volkswagennek is lesz egy középkategóriás elektromos kombija, amit koncepcióként már megmutatott.

Az egyik legnépszerűbb elektromos autóként számon tartott Model 3-ból nem tervez kombit a Tesla,

pedig a @sugardesign_1 néven alkotó grafikus munkája szerint formás kombi lehetne az amerikai márka kisebbik modelljéből. A képeket az Instagramján lapozhatod végig:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sugarchow (@sugardesign_1) által megosztott bejegyzés

A jelenlegi szedánnál praktikusabb is lenne a kombi, hiszen nagyobb nyíláson át lenne pakolható, és nagyobbra lehetne bővíteni a csomagteret. A Tesla mégsem tervezi a kombi gyártását, és ennek érthető oka van: a praktikus és tágas típust keresőknek az új Model Y-t kínálják helyette, amit immár az újonnan megnyitott berlini gyárban is készítenek.

Ez is érdekelhet:

Már Budapesten is van hova vinni a Teslákat gyártói minőségű karosszériajavításra

Már nem kell Bécsig menni egy törött Teslával, ha gyári minőségű javítást szeretne a tulajdonos. A Duna Autónál megnyílt a Tesla Approved Body Shop.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában