Sok mindenért lehet szeretni a Teslát, és köztük van az is, hogy biztonságosabbak a többi autónál. A vélekedést most egy hivatalos szervezet, az Euro NCAP is igazolta, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá a Model 3-at.

Elon Musk szerint a Teslák biztonságosabbak a többi autónál, és ezt már sokszor igazolták törésteszttel és valós közlekedési balesettel is. Most éppen az Euro NCAP járta körül alaposan, hogy mennyire védelmező az új Model 3. Nem is az eredmény fog meglepni, hanem az, hogy mennyivel a többiek előtt jár az amerikai elektromos autó.

A hagyományos törésteszteken kiváló, 96 százalékos eredményt szerzett, ami az egyik legjobb azóta, hogy az Euro NCAP szigorította az elvárásait.

A Model 3-ban ülőknek nincs félnivalójuk, mind a frontális, mind az oldalütközésnél alaposan védve vannak. A Tesla a vezetési asszisztensek tesztjén is jól vizsgázott, mindig biztosan lefékezett az akadályok előtt, itt 94 százalékra vizsgázott.

A tesztről készült képek is elég látványosak, de érdemes megnézned az alábbi videót, amiben mindent megmutatnak lassításban is:

A töréstesztet itt a valóság rendezte meg:

És ezt olvastad már?
Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!