Nagy az érdeklődés a következő Tesla, az elérhetőbb áron ígért Model 3 körül, amelynek formája egyértelműen a sikeres Model S kistestvérének tekinthető. De belül egyáltalán nem hasonlít majd hozzá. Sőt, semmi máshoz sem.

Már előzetesen több tízezren megrendelték a legújabb Teslát, az elérhetőbb áron ígért Model 3-at, pedig még csak a prototípust mutatták meg, ami nem egészen úgy néz ki, mint amit gyártani is fognak. A formája persze a Model S-t idézi, ami már félsiker, de a belsejét mintha még nem dolgozták volna ki teljesen. Legalábbis ezt sejtette mindenki, amikor nyilvánosságra kerültek az első képek a Model 3 prototípusának utasteréről.

Igazán letisztult ez a belső, egy kicsit talán túlságosan is. Jóformán a kormánykeréken és a hatalmas érintőképernyőn kívül nincs is más rajta. Persze miért is lenne, hiszen már mindent a nagy táblagépen kezelhetünk, mint a Model S-ben, de valami mégis furcsa benne. Igen: még a szellőzőnyílások is hiányoznak. Majd a szériamodellben lesznek, gondoltuk, de nem: a Tesla egyik illetékese egy amerikai lapnak megerősítette, hogy abból is hiányozni fognak.

A Model 3 ugyanis egészen újszerű szellőzőrendszert kap. A hagyományos rostélyok, amelyek évtizedek óta minden autó részei, ebben nem lesznek benne. Láttunk már különleges rostélyokat, például a Jaguar XF-ben és a Volkswagen Phaetonban elektromotoros mozgatásút vagy elfedhetőt, de a Teslánál olyan szellőzőrendszert fejlesztettek, amely rejtett légbeömlőkkel huzatmentesen klímázza az utasteret. Ha valamiért, akkor a Model 3 ezért is különleges lesz majd.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés