Mostantól pályanapokon is jobban ki lehet használni a Model S legerősebb, hárommotoros Plaid változatának teljesítményét egy újonnan érkezett frissítéssel.

Nem mintha a Tesla Model S eddig lassúnak számított volna, de a legutóbbi modellfrissítéssel érkezett Plaid változat minden elképzelésünket felülmúlta. A kétmotoros Model S-hez képest három elektromotor dolgozik benne, amelyek kombinált teljesítménye az ezer lóerőt is meghaladja, ezzel 2,1 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

Elon Musk csapata a Plaid bemutatása óta is sokat dolgozott rajta, hogy a Model S ne csak egyenes gyorsulásban legyen jó, hanem egy kanyargós versenypályán is, és ennek eredménye a most érkezett Track Mode. A Model 3 Performance változatához hasonlóan

ez az üzemmód mindent megtesz, hogy még jobban élvezd a pályanapokat a Teslával.

A Track Mode aktiválásakor a rendszer megnöveli a regeneratív fékezés mértékét, így leveszi a terhet a hagyományos fékrendszerről, de szabályozza az akkumulátor és a villanymotorok hőmérsékletét is, hogy elkerülje a versenypályákon tapasztalt túlmelegedést, és hogy a Model S minél tovább képes legyen a maximális teljesítménye leadására.

A Plaid változatban hátulra két elektromotor került, és ezek vezérlését is átprogramozták, hogy a Model S

még kezesebb legyen a kanyarokban, kigyorsításkor is tökéletes legyen a tapadás, és tartani tudja a kijelölt ívet.

Az adaptív felfüggesztés mindig a legfeszesebb, és a futómű szintje is a legalacsonyabb állásban marad.

A frissítéssel a Model S műszerfala versenypályára való nézetet kapott,

ahol a hajtáslánc és az akkumulátor hőmérsékletét, a köridőmérőt és a g-erőket lehet figyelni. 2022-ben pedig egy fejlettebb karbonkerámia fékrendszer is érkezik, elöl 410 milliméteres tárcsákkal, elöl hat-, hátul négydugattyús fékekkel.

A Tesla még tavaly szeptemberben tett közzé egy videót arról, hogy a Model S Plaid megdöntötte a Nürburgring körrekordját a négyajtós elektromos autók között. Az 1020 lóerős, hárommotoros csúcsmodell egyébként már nálunk is rendelhető, de a magyarországi, forintos ára csak a szállításhoz közelebbi időpontban derül ki.

Ez is érdekelhet:

A Tesla máris dobta a Model S csúcsváltozatát

Elon Musk túl nagyot vállalt volna vele?

1200 kilométerre nőtt a Tesla hatótávja egy forradalmi akkumulátorral

Az elektromos autók áttörését jelentheti ez a fejlesztés.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában