Bjorn Nyland nem az a szokásos Tesla-tulajdonos, mert bár nagyon szereti a Model X-ét, de az utóbbi időben olyan kihívásoknak vetette alá, amit nem biztos, hogy jó szívvel megtennél a saját kocsiddal. Például megnézte, el tud-e húzni nála keményebb terepjárókat, és átmegy-e a havas norvég erdőn. Részben sikerült is neki.

Ha már a Model S minden létező sportautót legyorsul, ami ellen csak kiáll, miért ne lehetne kihívások elé állítani a Model X-et is? Bjorn Nyland rögtön a mélyvízbe küldte az összkerékhajtású elektromos crossovert azzal, hogy kötélhúzó versenyre állt ki nála sokkal keményebb terepjárók ellen. A Toyota Land Cruisert még le tudta győzni, de a Hummer már komolyabb kihívás elé állította a 670 lóerős P90D-t.

Bjorn minden videója elején megjegyzi, hogy

senki ne próbálja ki otthon, mert valószínűleg búcsút inthet a garanciának,

és úgy tűnik, hogy ő is már a garanciáról lemondva feszegeti a Model X-e határait. A legutóbb például egy havas erdőbe vitte ki, olyan terepre, ami még egy igazi terepjárónak is komoly feladatot jelentene. A Tesla az esetek többségében megoldotta a dolgot, de azért nem úszta meg a kirándulást törés nélkül.

És ezt olvastad már?
A legelképesztőbb autókat szerelték 16 hengeres motorral