Az Audi tökéletesítette az e-tron technikáját, és ennek köszönhetően az elektromos autó többet képes elmenni egy feltöltéssel. De a már eladott autókat nem lehet utólag frissíteni, mint a Teslákat.

A körülbelül 400 kilométeres hatótávjával az Audi e-tron eddig is ígéretes volt az elektromos autók közt, de az Audi bejelentette, hogy mostantól 25 kilométerrel nőtt az egy töltéssel megtehető táv. A módosítás az 55 quattro és a szerényebb teljesítményű, kisebb akkumulátoros 50 quattro változatra is igaz, a hatótávjuk mostantól 436 és 336 kilométer.

Az Audi alaposan átnézte a technikát, és többek közt új regeneratív fékrendszert szerelt be, ami hatékonyabban tölti az akkumulátort lassításkor, és az akku hűtését is átdolgozták.

Mivel nemcsak szoftverfrissítésről van szó, hanem a hardver is változott, csak a mostantól gyártott autókra vonatkozik, nem lehet utólag frissíteni.

A nemrég bemutatott e-tron Sportback már ezt a technikát kapja, és az áramvonalas kupéformának köszönhetően még ennél is tovább megy 10 kilométerrel:

Sportback néven kupéformával is itt az Audi e-tron

Még többet megy egy feltöltéssel.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés