Tost: Verstappen elvesztése probléma volt a Toro Rosso számára
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Legalábbis erre fogják a gyengébb teljesítményt.

Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke Franz Tost beismerte, hogy Max Verstappen elvesztése a 2016-os szezonban problémákat okozott, amiből a csapat csak most épült fel teljesen. Verstappen átment a senior Red Bull csapatához az Orosz Nagydíj után közvetlen cserével, Daniil Kvyattal, miután az orosz pilóta nagyon gyengén kezdte a szezont.

“Pilótát cserélni a szezon közepén mindig probléma egy csapatnak – mondta Tost a motorsport.com-nak. – Egy pilóta a motiváció alkotóeleme a csapat minden tagja számára. Max egy különleges pilóta és az ő elvesztése a szezon alatt nem volt egyszerű. Fantasztikusan irányítja a gépezetet. Nincs gondja a sebességgel és nagyon jól érti a technikai aspektusokat, beleértve a gumikat is.”

Verstappen azonnal bizonyította érdemeit egy győzelemmel az első alkalommal a Red Bullnál Spanyolországban, miközben Kvyat kontrasztként ott küzdött, hogy visszanyerje formáját a váltás után. Szingapúr volt az első az átrendezés után, hogy Kvyat visszetekintett régi önmagához, különösen, mikor kivédte Verstappent, hogy megelőzze, egy robosztus és védekező vezetéssel.

“Imádtam ma versenyezni és újra érezni a szenvedélyt – mondta Kvyat a verseny után. – Nagyon élveztem. A versenyzés ebben az elmúlt hónapban az indulataim nagy tesztelése volt, de újra imádom és ez óriási. A legutolsó centiméterig toltam, és otthagytam magam a pályán.”

Tost egyetértett, hogy Szingapúr megmutatta, hogy Kvyat végre túl van red bullos helye elvesztésének sokkján, és hogy végül az orosz visszatért a pályára.

“Ebben a pillanatban a helyzet egyre jobb – mondta Tost. – Nehéz volt neki eljönni egy olyan csapattól, mint a Red Bull, ami a top helyekért küzd, egy csapathoz aki a középmezőnyben van.”

Még nem tudni, hogy vajon Kvyat marad-e meg a Toro Rossoval 2017-ben, vagy eldobják egy másik pilótáért a tehetségek tengeréből, a Red Bull junior programból.

“Daniil Kvyat egy nagyon tehetséges pilóta” – mondta Tost, aki korábban azt mondta, hogy megtartják őt egy másik szezonra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.