Egyik kezével ad, a másikkal elvesz a Red Bull, ha Pierre Gaslyról van szó.

Pierre Gaslyt 2019-re előléptették a Toro Rossótól, vagyis a Red Bullnál kezdhette meg a szezont, ám nem hozta az elvárt teljesítményt, ezért az osztrák csapat még az idény kellős közepén visszafokozta őt, helyét pedig Alexander Albon kapta meg, ergo a két pilóta ülést cserélt – a váltásból mindkét versenyző csak jól jött ki, Gasly és Albon is remekül teljesített a szezon hátralévő részében.

Az RB tanácsadója, Helmut Marko többször is hangot adott csalódottságának a francia pilóta Red Bullnál töltött időszaka kapcsán, és ezt továbbra sem titkolja:

„Pierre-nek vállalnia kell a hibáit. Amikor a Red Bullhoz csatlakozott csak egy cél lebegett a szeme előtt: legyőzni Verstappent, és senki és semmi más. Elfogadhatta volna, hogy Max a gyorsabb, és megpróbálhatott volna fokozatosan közelebb kerülni hozzá, ehelyett megváltoztatta a vezetési stílusát és más módon próbálta csökkenteni a különbséget. Keményebben versenyzett, ez pedig totális kudarchoz vezetett.”

Ugyanakkor Marko azt teljes mértékben elismeri, hogy a visszafokozás nagyon jól hatott a franciára, aki sokat tanult a történtekből:

„Lenyűgöző volt a visszatérése. (...) Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ilyen visszatérést vártam tőle. Míg Kvjat összeomlott, Gasly teljesen kivirult és azzá a pilótává változott vissza, akit meghívtunk a Red Bullhoz. Azt hiszem, megtanulta a leckét. Sokra viheti még.”

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Verstappen és a Red Bull-csapatfőnök is nekiment az F1-nek és az FIA-nak