Nem gondoltuk volna, de Toto Wolff garázsában a Mercedesek mellett néhány méregdrága Ferrari is áll, és most ezektől szabadul meg.

Sebastian Vettel még az év elején adta el majdnem az összes Ferrariját, amire sokan úgy tekintettek, mintha bosszút állt volna a volt csapatán.

Vettel igencsak meglepő módon áll „bosszút” a Ferrarin

Kiárusítást tart, nem akármilyen Ferrariktól akar megszabadulni.

Még ha erről szó sem volt, most a Mercedes F1-es csapatfőnöke válik meg a gyűjteményének három értékes darabjától, két Ferrari-szuperautótól és egy ritka SL 65 AMG-től.

Wolff személyesen is kötődik a Mercedes-Benz SL csúcsmodelljéhez, hiszen 2008-ban a Nürburgringen közreműködött a tesztelésében, mielőtt 350 példányos limitált szériában piacra dobták volna az SL 65 AMG Black Series változatát.

Wolff be is szerzett magának egyet, de nem sokat vezette, mert még csak 5000 kilométer van benne.

A Ferrarikat még ennyire sem használta, hiszen az Enzóban csak 2000 kilométer van, a LaFerrari Aperta pedig még a bejáratáson sincs túl, csak 99 kilométert mutat az órája. Nem is csoda, hiszen érthető okokból nem venné ki túl jól magát, ha a Mercedes motorsport-főnökét egy Ferrariban látnák kocsikázni. Wolff nem is tagadta, amikor erről kérdezték a stájer nagydíjon.

Nagyon egyszerű oka van, miért adom el ezeket az autókat: egyszerűen nincs időm vezetni őket. Nem is hiszem, hogy különösebben jól nézne ki, ha egy Ferrarival járnék, még akkor sem, ha egy fantasztikus márka. Már régóta nem mentem egyikkel sem, mostanában egy elektromos Mercedesszel járok

– mondta Wolff az eladásról.

Nem is olyan nagy baj, ha megválik az autóktól, hiszen jobb kezekben lesz, ha valaki használja is őket, és nem csak a garázsában tartogatja. Az árát csak komoly érdeklődőknek árulják el, de a piacról tudni lehet, hogy egy ilyen SL 65 AMG ára 300 ezer dollár felett kezdődik, az Enzóért 1,5 millió, a LaFerrari Apertáért pedig 4,5 millió dollárnál is többet kérhetnek.

Ez is érdekelhet:

Szédületes autógyűjteményt vettek el egy afrikai diktátor fiától

Egyenlítői-Guinea elnökének fia szerette a szuperautókat, csak éppen a köz pénzéből.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés