95 éves a milánói Carrozzeria Touring Superleggera, és ebből az alkalomból Arese RH95 néven mutattak be egy Ferrariból épített különlegességet.

1926-ban alapították a milánói Carrozzeria Touring Superleggerát, és az olasz karosszériaépítő műhelynek a huszadik század leggyönyörűbb autóit köszönhetjük, az Alfa Romeo 8C-re és a BMW 328-ra is szabtak stílusos és szuperkönnyű karosszériát.

A kétezres években felélesztett márka minden évben bemutatott valami izgalmasat, közéjük tartozik az Alfa Romeo Disco Volante és a gyártásba sajnos nem került MINI Superleggera.

Az olasz manufaktúra újdonsága az Arese RH95, egy fantasztikus formájú sportautó, aminek a Ferrari 488 GTB adta az alapját.

A specifikációjából legalábbis ez derül ki, hiszen a motorja 3,9 literes biturbó V8-as 670 lóerővel és 760 Nm-rel, a hétfokozatú duplakuplungos váltóval három másodperc alatt gyorsul százra és 330 km/óra a végsebessége.

A Carrozzeria Touring Superleggera az eredetinél különlegesebb, izgalmasabb karosszériát álmodott az Arese RH95-re,

amely a cégnek otthont adó milánói városrészről és a 95-ödik születésnapjáról kapta a nevét. A szénszálas anyagból készült ajtók az eredetivel ellentétben felfelé nyílnak, és egészen belenyúlnak a tetőbe.

A belső terével is a régi idők klasszikus sportautóit idéző Arese RH95-nek nincs ára, de ezen a szinten nem jelent gondot a vevőknek.

A Carrozzeria Touring Superleggera mindenesetre elárulta, hogy fél év alatt készülnek el egy példánnyal, ehhez persze előbb egy tökéletes állapotú Ferrarit is szolgáltatnia kell a megrendelőnek.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A General Motors ügyvezetőnője beült a saját cége önvezető autójába és jó volt neki!