A Formula–1-ből ismerős Williams fejlesztőcsapatával fogott össze a Triumph, hogy elkészítsék a márka első elektromos motorkerékpárját.

Ki mondta, hogy egy elektromos motorkerékpárnak úgy kell kinéznie, mintha egy sci-fi filmből jött volna? Nemrég mutattuk az angol Maeving kivehető akkumulátoros motorját, ami egy stílusos, klasszikus modellnek látszik, és most itt egy újabb példa. Az ikonikus motorjairól ismert Triumph is beszáll az elektromos motorok közé.

A TE-1 névre keresztelt motorkerékpárjuk úgy néz ki, mintha belsőégésű motor hajtaná, de kipufogódob tényleg nincs rajta.

A Williams közreműködésével készült a 170 kilowattos, azaz 228 lóerős csúcsteljesítményre képes elektromos hajtáslánc, ami a hátsó kerekeket sem a hagyományos láncon, hanem fogazott szíjon keresztül hajtja.

Az akkumulátor egy motorkerékpárhoz képest jónak mondható 15 kilowattórás,

és bár a hatótávját nem árulták el, de a 360 voltos rendszert 0-ról 80 százalékra 10 perc alatt fel lehet tölteni. A látványos prototípus most a Triumph mérnökeinek kezébe kerül, akik tovább kísérleteznek vele, hogy az elektromos motor hamarosan a gyártásban is megjelenjen.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A jövő elektromos izomautóját mutatja meg a Dodge