Minden évben újabb márkák jelentik be, hogy nem állítanak ki a genfi autószalonon. Elmondjuk, melyik márkákat nem érdemes keresned az idei eseményen, és melyeket igen.

A hagyományos nagy autókiállítások állítólag kevesebb érdeklődőt vonzanak, ugyanakkor a látványos standok nagy összeget emésztenek fel, ezért egyre több gyártó dönt úgy, hogy inkább távol marad a seregszemlékről. A genfi autószalont idén már 90-edik alkalommal rendezik meg március 5-től 15-ig, de lesz néhány márka, amit hiába keresel majd a csarnokokban.

A Volvo már két éve, 2018-ban eldöntötte, hogy nem megy többet Genfbe, idén sem lesznek ott az autószalonon.

A legutóbb a Lamborghini jelentette be, hogy feladja a genfi szereplését, pedig a standja mindig nagyon látványos volt.

Az Opel már tavaly is a hiányzók közt volt, idén pedig szinte a teljes PSA-csoport távol marad, a Citroën és a Peugeot sem állít ki, csak a DS.

A nagyobb márkák közül a Ford is úgy döntött, hogy nem lesz ott Genfben,

mégsem érdemes lemondanod a repülőjegyed és a szállást, ha már foglaltál. A kiállításon így is bőven lesz mit nézni,

hiszen a BMW és a Mercedes, a teljes Volkswagen-csoport, a Hyundai és a Kia, a Toyota és a Lexus, a Fiat- és a Renault-csoport, a Honda és a Mazda biztosan ott lesz.

Nem kell nélkülözni az izgalmas márkákat sem,

az Aston Martin, a Bentley, a Bugatti, a Ferrari, a Koenigsegg, a McLaren, a Pagani és a Rolls-Royce is kiállít, és ott lesznek az érdekes dizájnstúdiók, feltörekvő márkák és kisebb cégek is, hogy elhozzák és megmutassák az autózás érdekes oldalát. A belépőjegy elővételben 16 svájci frankba (5000 forintba) kerül.

2019-ben ezeket láthattad a genfi autószalonon:

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában