Személyes okok is közrejátszottak a dologban.

Tavaly nyáron sokkolta az F1 világát, hogy Daniel Ricciardo nem hosszabbított a Red Bull-lal és helyette a Renault-hoz igazolt – az új szezon kicsivel több mint felénél már jól látszik, hogy ez mekkora visszalépés is volt számára.

Ricciardo a megdöbbentő csapatváltársát azzal magyarázta, hogy új élményekre, új kihívásra volt szüksége, plusz kicsit csalódott, hogy az ott töltött évek alatt neki nem jutott egy világbajnoki cím sem. Most viszont azt is elmondta, hogy személyes okok is komolyan közrejátszottak döntésében:

„Sok indokom volt, az egyik, hogy elvesztettem Simont (Simon Rennie, Ricciardo korábbi versenymérnöke – a szerk.). Tudtam, ha maradok, akkor sem ő lenne a versenymérnököm idén. Jó kapcsolatom volt vele, és így pedig csak újabb kérdőjelek merültek fel bennem.”

Rennie Simon Ricciardo állandó versenymérnöke volt a Red Bullnál, ám kevesebbet szeretett volna utazni, ezért más pozícióba helyezték át, a csapat pedig Ricciardo korábbi F3-as versenymérnökét, Mike Luggot akarta utódjául, ám ezt az ausztrál nem akarta.

Ricciardó utódját, a Toro Rossótól előléptetett Pierre Gaslyt egyébként már menesztették is idény közben:

(Forrás: Autosport, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve