Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az X-Type több Jaguar-szentséget sértett meg, mint a korábbi Jaguarok összesen: kicsi volt, létezett elsőkerék-hajtású és kombi kivitele, szövetüléssel, piros színben, kombiban… Nagyot bukott. Most mégis újra egy kombival próbálkoznak.

A Ford Mondeóra épülő X-Type sem az emberekben, sem a Jaguarban nem kelthet túl szép emlékeket. Talán a négyajtósként népszerű XF kombi változatával másképp lesz.

Hivatalosan a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a Sportbrake, de az autóiparban oly ritka esemény történt: előbb nyilvánosságra került néhány nem túl jó minőségű fotó. Azért sok részlet így is látszik, például hogy eléggé érthető módon nem a málházáshoz ideális kocka alakú fart kapott az XF, hanem a függőleges hátfalat kifejezetten sportos ívvel kapcsolták a tetőhöz. A kecsességet cselesen növeli a C-oszlop, amelynek egy részét feketére fényezték, így az jóval keskenyebbnek látszik.

Valószínűleg sem hűtőszekrény, sem szarvastetem nem kerül majd a csomagtérbe, de azért jó látni, hogy az üléstámlák lehajtásával teljesen sík és a pontos adatok ismerete nélkül is méretesnek mondható raktér alakul ki.

Nemsokára kiderül, jobban elfogadják-e a vásárlók, mint szerencsétlen sorsú elődjét.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.