Mintha egy Pixar rajzfilmből jött volna az új UPS csomagszállító furgon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Új csomagszállító furgonok tesztelését kezdi meg a UPS, a járművek érdekessége pedig nemcsak az, hogy tisztán elektromos hajtásúak, hanem az is, hogy olyan formájúak, mintha egy rajzfilmből jöttek volna.

A jellegzetes barna színéről és sárga pajzs alakú emblémájáról rögtön megmondod, hogy ez egy UPS furgon, de a jármű futurisztikus formája már azt sejteti, hogy nem akármilyen furgonról van szó. Az Arrival céggel együtt fejlesztették ki azt az áruszállítót, amely tisztán elektromos hajtású, és amelynek első példányait hamarosan forgalomba állítják.

A UPS a mai napig használ tiszta üzemű furgonokat, Európában és az Egyesült Államokban összesen 300 elektromos és 700 hibrid járművel viszik ki a csomagokat. Igaz, ezek a járművek külsőre még nem nagyon különböznek a belsőégésű motoros furgonoktól, ugyanolyan unalmasan szögletesek, mint azok.

A most bemutatott áruszállító érdekessége nemcsak a kedves forma, hanem a praktikus felépítés is. Az Arrival eleve a futárok igényei szerint alakította ki a járművet, a panorámaméretű szélvédőn jól belátni a városi forgalmat. Az akkumulátor egy feltöltésével 240 kilométert lehet majd megtenni, ami városi használatra bőven elégnek hangzik.

Nem ez lesz az egyetlen elektromos típus a UPS-nél, hiszen a Tesla nyerges vontatójából is rendeltek már 125 darabot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.