Ha az első vezetés után azt írtuk, hogy a 260 lóerős új Insignia rendesen oda lett téve, akkor milyen lenne az Opel limuzinja egy V8-assal? Az ausztrálok nemcsak elképzelték, hanem meg is építik, igaz, hozzánk még így sem jut el.

Ne tévesszen meg, hogy a képeken nem találod az Opel emblémáját, ez egy Holden Commodore. Az ausztrálok népszerű szedánja nagy múltra tekinthet vissza, és egy fejezet most le is zárul a történetében, hiszen a General Motors még idén befejezi az autógyártást a távoli földrészen.

Az új Commodore már az Insignia átemblémázott változata lesz, aminek az ausztrálok nem biztos, hogy örülnek.

Az előző Commodore ugyanis egy öt méter hosszú, hátsókerekes limuzin volt, amibe a 6,2 literes, 413 lóerős V8-ast is beletették, és a briteknél is lehetett kapni, ezért többször láthattad (Vauxhall VXR8 néven) a Top Gear adásában. Az új generációban a 3,6 literes V6-os lesz a legnagyobb motor, legalábbis ami az utcai változatot illeti. De ott az ausztrálok túraautó-bajnoksága, a Supercars sorozat, oda készült ez az autó is.

A nagy szárnyas versenygépet ugyanazzal a V8-assal szerelik, mint az elődjét, és az első képek alapján látjuk, mennyire dögös is lenne az Insignia így felpumpálva. De az ausztrálok is csak egy évig versenyezhetnek vele, mert jövőre már új szabályokat vezetnek be, amikor kisebb, turbós motorra vált a Holden versenygépe.

Mi az Insignia OPC utódjára várhatunk, addig is olvasd el, milyen a 260 lóerős turbós motorral!

És ezt olvastad már?
A belga Porsche-gyűjtő, akit tuti irigyelni fogsz