Biztos, hogy hősünk egyedi autót szeretett volna magának, és meg is építette, de nem ártott volna finomítani a koncepciót. Az összhatás ugyanis nem az igazi, bár a Transit hátsó lámpái egészen jól mutatnak rajta.

Mutattunk már nektek szédületes teremtményeket az egyedi autók világából, és ez is egy újabb példa, ami nemrég került eladósorba az eBayen. Az alapokat egy 1994-ben gyártott Toyota MR2 adta, amiből akár még jó is kisülhetett volna, a japán sportkupé kétliteres, 156 lóerős benzines szívómotorját ugyanis középre építették be, és a hátsó kerekeket hajtja.

Jelentős különbség azonban, hogy az eredeti MR2 egy stílusos formájú sportkocsi volt, a belőle épített alkotást pedig nehéz olyan szögből nézni, ahonnan egy kicsit is jól mutatna.

A konstrukció érdekessége ugyanakkor, hogy a hasonló egyedi autóktól eltérően nem üvegszálas műanyagból, hanem fémből készült a karosszériája, ezért sérülés esetén is könnyebben lehet javítani.

Nem ártott volna mégis megbízni egy formatervezőt, mert az egyedi MR2 elég rémisztő lett szemből nézve, és

hátulról is csak az menti meg, hogy egy zseniális ötlettől vezérelve a Ford Transit oszlopszerű hátsólámpáit fektetve építették be,

amitől elég dögösnek tűnik az autó. A leírása szerint az illesztések rendben vannak, az ajtók szépen csukódnak, de ez még nem minden.

Közelről nézve már látszanak az egyedileg kivágott és hegesztett fémkasztni elnagyolt rögzítései, és a súlya is biztosan több az eredetinél, ami azt jelenti, hogy odalett a 7,8 másodperces gyorsulás és a 220 km/órás végsebesség.

Sok munka van benne, ez tény, és ha valakinek mégis tetszik ebben a formájában az alkotás, Birminghamben veheti meg a rendszámos példányt, 5000 fontért, azaz mintegy 1,8 millió forintért kínálják.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában