Esteban Ocon miatt nem tudta megnyerni a versenyt Max Verstappen, aki ezt nem is tudta megemészteni.

Ocon a figyelmetlenségével az első helyről ütötte ki az őt leköröző Verstappent a Brazil Nagydíj 44. körében. A holland bár második lett, így rettentően idegbe jött és nem állt meg egy ingerült nyilatkozatnál a leintés után.

„Nem tudok mit mondani. Mindent jól csinálsz, nagyon jó az autód, és akkor jön egy ilyen idióta, aki kilök téged, miközben le van körözve. Tényleg nem tudok mit mondani. Nincsenek rá szavaim. Az autó jó volt, a csapat pedig megfelelő taktikát dolgozott ki. Sokáig kinn tudtunk maradni a szuperlágy gumikon. Örülök, hogy második lettem, de…”

A futam utáni mérlegelésnél megkereste ugyanis a franciát, akivel lökdösődni kezdett:

Formula 1 on Twitter

There was contact on the track, and a bit off it too 😡 #BrazilGP 🇧🇷 #F1 https://t.co/OajZ1UM4lL

Az FIA jelezte az esetet követően, hogy mindkét versenyzőt beidézi, ám valószínűleg csak a holland kap büntetést, Ocon ugyanis láthatóan semmit sem csinált. Verstappen végül így nyilatkozott az incidens után:

Mindannyian szenvedélyesen szeretjük a sportágunkat, ezért furcsa lenne, ha kezet ráztunk volna. Nem bántam meg semmit. Én győztes vagyok. Ha így kivesznek a versenyből, és ilyen hülye kockázatot vállal a saját szempontjából is, érthető, hogy nem vagyok boldog.

A Force India-pilóta egyébként az ütközésért kapott egy 10 másodperces stop-and-go büntetés még a futam közben, valamint három büntetőpontot.

(Fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót