Megnézték, hogyan nézne ki a Forma–1-es pontverseny Max Verstappen hibái nélkül – magával és Vettellel szúrt ki a legjobban a holland.

Verstappen ebben az idényben messze nem hozza azt, amit az őrült túlhájpolása ígért. Igazából egyetlen versenye sem múlt el kisebb, de inkább nagyobb hiba nélkül, amik ráadásul nemcsak saját magát vagy csapatát érintették hátrányosan, hanem a mezőny egy-egy pilótáját/istállóját is, mivel rendre ellenfelével küzdve hozta össze.

Az Auto Motor und Sport szerzője, Tobias Grüner gyorsan végig is futotta a szezon eddig lement hat futamát, hogy megnézze, mire lenne jó a holland és hogy nézne ki a vébétabella, ha ezeket a hibákat nem hozza a Red Bull pilótája, és erre jutott:

Tobi Grüner 🏁 on Twitter

After some more math (and some changes regarding the Shanghai race) here's the more plausible version of the virtual Verstappen standings. Thanks for all the feedback!

Tehát:

  • Verstappen eddig 55 pontot vett el magától, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi 35 helyett 90-nél járhatna, vagyis övé lehetne a világbajnoki harmadik hely, nem a csapattárs Ricciardóé..
  • Hamilton csak a második lenne 95 ponttal a jelenlegi 110 helyett,
  • Vettel viszont 96 pont helyett 107 ponttal rendelkezne és ezzel vezetné is a világbajnokságot,
  • Bottasnak pedig 88 pontja lenne, nem pedig 68.

(via / fotó: Getty Images) 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon