Max Verstappen kitart, és nem figyel az őt körülvevő őrületre, inkább saját magára koncentrál.

A Red Bull versenyző 2015-ös debütálása óta, folyamatosan “gyártja” a főcímeket, nem csak a pályán való bohóckodásaival, de az eredményeivel is. Az idei Spanyol Nagydíjon, beállított egy új rekordot. Ő a legfiatalabb pilóta a Forma-1 pódiumán, és megtörte a rekordot azzal is, hogy ő lett a valaha volt legfiatalabb versenyző, aki futamot nyert.

“Ez már őrület, de a jó értelemben – mondta a Hisense live Q&A alatt a Facebookon. – Nagyon elégedett vagyok az eredményeimmel, amiket elértem, főleg azzal a nagyon különleges pillanattal Barcelonában, amikor az első alkalommal voltam a dobogó tetején. Az egyértelműen olyasmi volt, amit valóban élveztem.”

Verstappen teljesítménye égbe magasztalást ért el Forma-1-es személyiségeknél, és a rajongóknál is, akik a múlt nagyjaihoz hasonlították őt. Olyanokhoz, mint Ayrton Senna és Michael Schumacher.

A 19 éves mégis azt mondja, nem vesz tudomást a hype-ról.

“Természetesen nagyon kedves az emberektől, hogy ilyeneket mondanak, de számomra a legfontosabb dolog, hogy önmagamra koncentráljak, és teljesen semleges maradjak ezekkel a hozzászólásokkal kapcsolatban – mondta. – Mindig próbáld tökéletesíteni önmagad és magasra repülni. Fontos, hogy két lábbal álljunk a földön, nem csak megpróbálni, de csinálni is.”

Verstappent arról kérdezték, vajon állított-e magának más rekordra törő célokat is, mint Sebastian Vettel azzal, hogy ő lett a legfiatalabb világbajnok. A német 23 éves volt, amikor megnyerte az első címét. Verstappen azt mondja, ő nem gondol erre.

“Nem. Abszolút nem – felelt. – Csak várok és meglátom. Szükséged van egy kis szerencsére is. A megfelelő autóban kell lenned, hogy elérd ezeket a dolgokat. Szóval csak várok és meglátom, mi történik a jövőben. Csak megpróbálom a lehető legjobb munkát végezni, amit csak tudok, minden évben, minden versenyen.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés