Idén még egy szinttel feljebb lépett a Zengő Motorsport: a túraautó-világkupa magyar csapata az egyik Cupra Leon versenyautójába világbajnok pilótát igazolt, a céljuk egyértelműen a bajnoki cím megszerzése lesz.

Zengő Zoltán csapatát arról ismerhette meg mindenki a túraautó-világbajnokságon, hogy Michelisz Norbival elképesztő sikereket arattak, majd a magyar csapat tehetséges fiatal versenyzőknek adott bemutatkozási lehetőséget a világszériában. Az idei évet igazi nagyágyúval kezdik, ugyanis Rob Huff a Zengő Motorsport autójával indul a túraautó-világkupa idei szezonjában.

A 41 éves brit autóversenyző 2005-től, a megalapításától kezdve folyamatosan részt vett a túraautó-világbajnokság küzdelmeiben, 2012-ben el is nyerte a világbajnoki címet a Chevrolet-vel két csapattársa, Alain Menu és Yvan Muller előtt. Michelisz Norbi egyébként abban az évben abszolút hatodik, és a legjobb privát versenyző lett a Zengő BMW-jével.

„Nagyon örülök, hogy visszatérek a túraautó-világkupába, méghozzá a Zengő Motorsporttal, egy olyan csapattal, amelyet régóta ismerek”

– mondja visszatéréséről Huff. – „Tudom, hogy a Cupra versenyképes autó, hiszen közös alapokra épül a Volkswagennel, amelynek a fejlesztésében két éve én is részt vettem.”

„Különleges lesz magyar csapatnál versenyezni, hiszen mindig is nagyszerű fogadtatásban részesültem a magyarországi futamokon, a magyar rajongóktól”

– így kedveskedett nekünk a brit versenyző, aki 2019-ig összesen 350 futamon rajtolt, és 31-et meg is nyert, a tavalyi évet pedig a skandináv túraautó-bajnokságban töltötte.

Zengő Zoltán csapatfőnök hozzátette: „Nagyon örülök, hogy világbajnokot köszönthetünk csapatunkban. Remélem, bárki számára világos, hogy az elmúlt pár hónapban nem beszéltünk hülyeségeket! A célunk nem más, mint hogy megnyerjük az egyéni és csapatbajnoki címeket.” Huff csapattársai Mikel Azcona, Jordi Gene és Boldizs Bence lesznek.

Ez is érdekelhet:

Michelisz Norbi új modellel fog versenyezni idén

Nem gondoltuk volna, hogy ezt az autót kapja.

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában