Jó tanács a kihívóknak egyenesen 1997 világbajnokától.

A Mercedes és Lewis Hamilton idén is messze a többiek fölött van. Az eddig lement hat futam során csak a csapattárs Valtteri Bottasnak és a Red Bull-os Max Verstappennek sikerült egy-egy győzelmet behúznia a címvédő mellett.

Az 1997-ben világbajnoki címet nyert Jacques Villeneuve tanáccsal látta el Hamilton kihívóit, amikor elmondta, mi az az egyetlen dolog, amivel szerinte idén le lehet győzni a hetedik világbajnoki címére törő brit pilótát:

„A pályán kívül kell belemászni a fejébe. Nem elég csak a pályán legyőzni őt, mert ő mindig egyre erősebben tér vissza.”

Villeneuve szerint Nico Rosberg példája jól bizonyítja, hogy még őt is le lehet győzni, és a német is ennek köszönhetően tudta elhappolni a világbajnoki címet 2016-ban, azon pedig egyáltalán nem csodálkozik, hogy rögtön utána vissza is vonult Rosberg, mert ezt a játékot űzni „mentálisan túlságosan megerőltető”.

Eközben...

Vettel elmondta, mit próbál eltitkolni előle a Ferrari

Amióta a maranellói csapat bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Vettel szerződését, a németet már nem mindenre engedik rálátni.

(Forrás: Sky Sports, gpblog.com, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Hatvan éve így született a Ford Mustang legendája

Kényelmes tempónál is könnyen történhet hatautós baleset az autópályán

További cikkeink a témában