A dízelbotrány kirobbanása azt is magával hozta, hogy a Volkswagen visszavásárolja az érintett autókat az Egyesült Államokban. A Jalopnik összeszedett néhány helyet, ahol több ilyen autó áll egy rakáson, mint gondolnád.

A dízelek fogyasztási adatainak manipulálása vezetett oda, hogy a Volkswagen az USA-ban jelenleg bárkitől visszavásárolja a dízelbotrányban érintett autóját. Az így visszakerült autók, bár – ahogyan azt korábban megírtuk – nincsenek mindig kifogástalan állapotban, de többnyire újszerű és tökéletesen működőképes példányok, csak éppen nem annyit fogyasztanak, mint amennyit állítanak róluk. Az Egyesült Államokban többszázezer autót érint az ügy, és a jelek szerint már több százat, ezret is visszaadtak közülük. A Jalopnik az olvasói segítségével szedte össze, hogy hol tömörülnek ezek az autók.

Az egyik ilyen hely például Michigan szélén a Pontiac Silverdome stadion parkolója, azé az elhagyatott stadioné, amely korábban a Detroit Lions és a Pistons otthona volt, és ahol még Super Bowl és FIFA világkupa-meccseket is rendeztek. De találtak autókat a húsz éve bezárt Norton légi bázis területén is, amely jelenleg San Bernardino repülőterének részét képezi, és sok autó áll Baltimore kikötőjében is.

Szomorú látvány azoké az autóké, amelyeket egykor szerettek a tulajdonosaik, de már lemondtak róluk. Még nem tudni, mi lesz a sorsuk, a Volkswagen szerint meg kell várniuk azt a döntést, miszerint kijavíthatják-e a hibákat, hogy az autók újra használhatók legyenek.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában