A '90-es évektől kezdték roncstelepnek használni lelkiismeretlen autósok a skót víztározót. Az állami vízműszolgáltató most kiszedte a roncsokat.

A Scottish Water, a skót állami vízszolgáltató megunta, hogy az egyik víztározóját roncstelepnek használják lelkiismeretlen autótulajdonosok. A vizet óvatosan a minimum szintre apasztották, a tározóban élő  halakat átmenetileg egy tartályba költöztették, majd kiszedték mind a kilenc kocsit a tóból.

A Paisley város melletti tározóban volt egy Rover 827-es (1988), egy Citroën AX (1995), egy Ford Mondeo (1994), egy Citroën XM (1989), egy Nissan Prairie (1988), egy Vauxhall Astra (1987), egy Peugeot 605 (1990), egy Vauxhall Carlton (1984 – ezt Európa többi országában Opel Rekord néven ismerték) és egy megállapíthatatlan évjáratú Fiat Uno.

Ahogy a munkát vezető szakember finoman fogalmaz, semmi „nem odavalót” nem találtak az autókban; a rendőrségnek tehát nem volt sok dolga az ügyben. A kocsik tisztítás után hulladékfeldolgozóba kerültek, a tározót pedig immár autómentesen veheti újra birtokba a természet és a helyi kirándulók.

Egy még szomorúbb roncsautó-sztori:

Még nézni is fáj, ahogyan bezúzzák ezt a ritka McLarent

A Fülöp-szigeteken ennyire komolyan veszik a törvényeket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában