Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Volkswagen a Forddal közösen készíti az Amarok utódját, most pedig néhány információ mellett rajzolt képeken is megmutatták a németek jövőre megjelenő pick-upját.

A Volkswagennek régen is volt platós autója, a Transporter teherautóváltozata mellett a Caddy is pick-upként kezdte a pályafutását. A terepjáró pick-upok közé azonban az Amarokkal szállt be a német márka 2010-ben, és nem is adja fel a kategóriát, jövőre jelenik meg a típus második generációja, amit ezúttal a Forddal közösen készítenek el.

Miután a Ford leleplezte a Ranger következő generációját, a Volkswagen is megmutathatta, milyen lesz a testvérmodellje, az új Amarok.

Az autót egyelőre csak rajzolt képeken láthatjuk, de már ezen is látszik, hogy amennyire csak lehet, egyedi dizájnt kap a Volkswagen-változat, amit egy kicsit szögletesebbre szabnak az elődjénél.

A belső térben feltűnhet a középkonzol nagyméretű, álló formátumú érintőképernyője, ami éppen ugyanilyen lesz az új Ford Rangerben is, a kormánykerék azonban már egyértelműen a Volkswagené. Az új Amarok gyártása a Ranger mellett folyik majd Dél-Afrikában, az első példányok 2023-ban érkeznek a kereskedésekbe.

A két márka együttműködésének nem ez az első eredménye, a Volkswagen nemrég a Caddyt adta kölcsön a Fordnak az új Tourneo Connecthez:

A Ford új családi autója ismerős lehet valahonnan

Másik márka adta a Tourneo Connect alapját.

És ezt olvastad már?
Igazán gyárthatta volna a Škoda a platós Yetit