Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? És egy nagyon hideg lakatlan szigetre? Például az Antarktiszra?

Rumot és nőket, természetesen, de a nálunk józanabbul gondolkodó kutatók inkább praktikus cuccokat szoktak otthon a bőröndbe pakolni egy-egy expedíció előtt, például műholdas helymeghatározót, high-tech termoszt vagy vízálló alsógatyát.

Nem volt ez mindig így, a beatkorszak hajnalán, 1963-ban induló Ausztrál Expedíció tagjai például az autójukat is magukkal vitték a jeges kontinensre, egészen pontosan az azóta legendássá vált Volkswagen Bogárral vágtak neki a nem mindennapi útnak, amiről felvétel is készült.

A Déli-sarkon autózni király: nincsenek piros lámpák, mindig van parkolóhely, és senki sem vág be eléd indexelés nélkül. A reggeli hidegindítás azért okozhat gondokat, ennek elkerülésére egy plusz akkumulátort építettek a sötétvörös Bogárba. Ezt leszámítva az autót nem különösebben készítették fel az expedícióra, csupán a szellőzőrácsokat fedték be, és néhány extra hegesztéssel erősítették meg az autó karosszériáját.

Herbie elődjét az expedíció után visszavitték Ausztráliába, ahol bemutató körúton mutogatták. Később viszont nyoma veszett, azóta sem tudni, hol van. Talán visszaszökött a pingvinekhez.

Tovább:
Lánctalpat a kocsira – Hójárók házilag
Az autórovat legfrissebb híreihez
A Player férfias karácsonyi rovatához

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.