Még többet hozott ki a Golfból a Volkswagen a legutóbbi modellfrissítéssel. A megújult Golf R gyorsulásával behozza az egyik legnagyobb riválisát.

A hetes Golfon idén végzett ráncfelvarrást a Volkswagen, de a premierjén nem mutatta meg az összes modellváltozatot. Még adós volt a csúcsmodell leleplezésével, és az év vége előtt elárulták, mit kezdtek a Golf R-rel.

Ez a Golf is megkapta azokat az újdonságokat, mint a többi: az átrajzolt, teljesen LED-es fényszórókat és az új érintőképernyős infotainment rendszert. De a hűtőmaszkon szolidan megbújó R betű, és még inkább a négy kipufogóvég azt sejteti, hogy itt ennél többről van szó.

A Golf R-ben dolgozó 2.0 TSI is magára szedett egy kis izmot, így a korábbi 300 helyett már 310 lóerőre képes, a legnagyobb nyomatéka pedig 380-ról 400 Nm-re növekedett. Ami miatt mégis kevés ellenfele van a kategóriában, az a 4Motion összkerékhajtás.

Ennek köszönhetően 4,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, éppen annyi idő alatt, mint a legnagyobb konkurensének tartható, szintén összkerekes Ford Focus RS. És a legjobb, ha családos vagy: kombi is van belőle!

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában