A Volkswagen megmutatta a terveit egy új elektromos hajtású szedánnak, ami idővel a Passat helyét is átveheti a kínálatban. Az ID. Aero hamarosan bemutatkozik, de az európai piacra szánt változat a legkorábban jövőre lesz látható.

A hagyományos középkategóriás modellek napjai meg vannak számlálva, és sejteni lehetett, hogy olyan neves típusok sem jelentenek kivételt ez alól, mint a Passat. A Volkswagen már 2020-ban megszellőztette, hogy a lépcsőshátú változat lekerül a kínálatból, de a kombi sem húzza sokkal tovább, és ez a sors várhat a kétféle karosszériával kínált Arteonra is.

Passatból a lépcsőshátú már nem is rendelhető egy ideje
A Volkswagen most megmutatta a terveit annak a modellnek, amely hamarosan elfoglalhatja a Passat helyét a kínálatban.

Az újdonságot ID. Aero néven mutatják be, a Volkswagen elektromos autóknak szánt padlólemezére épül, és a Tesla Model 3, valamint a még be sem mutatott Hyundai Ioniq 6 legnagyobb konkurensének ígérkezik.

Az ID. Aero koncepcióból készül a Volkswagen elektromos szedánja
Az ID. Aero tulajdonképpen a lépcsőshátú testvére lesz a korábban ID. Space Vizzion néven bemutatott tanulmányautónak,

ami 5 méter hosszú, 2,97 méteres tengelytávval, 77 kilowattórás akkumulátorral és 590 kilométeres hatótávval. A 279 lóerős elektromotorja a hátsó kerekeket hajtja, a kétmotoros, összkerékhajtásos változata 340 lóerőre képes.

Az ID. Space Vizzion koncepció jól mutatja, milyen lesz a középkategóriás Volkswagen jövője
A bemutatójára már nem kell sokat várni, a Volkswagen egy héten belül leleplezi az ID. Aero kínai piacra szánt változatát,

ami 2023-ban gyártásba is kerül. Kína egyre fontosabb az autógyártók számára, a Volkswagen elektromos modelljei is jól mennek, ID.6 néven olyan típust is kínálnak ott, ami Európában nem elérhető.

A szabadidő-autók korában a kombi sem tűnik el, csak elektromos lesz

Az ID. Aero azonban az amerikai és európai piacokon is kapható lesz, de ezt a változatot csak 2023-ban mutatja be a Volkswagen. A gyártása nem sokkal később kezdődhet a márka emdeni üzemében, Németországban, ahol jelenleg a Passat és az Arteon készül, ebből is sejthető, hogy ezek helyére lép majd a Volkswagen elektromos szedánja és kombija.

Ez is érdekelhet:

Eltűnik a lépcsőshátú Passat, csak a kombi marad

A vevők elektromos autókat és crossovereket akarnak, nem klasszikus négyajtós középkategóriás kocsikat. Az Arteon is nyugdíjba megy 2023-ban.

A Volkswagen nem csak elektromos autókkal készül a jövőre

A legjobb elektromos autók gyártója szeretne lenni a Volkswagen, de egyelőre maradnak a benzinesek is.

A Jetta utódja lehetne ez a Volkswagen

Bejönne egy ilyen Volkswagen a Jetta utódjának?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában