Paul Newmanról biztos tudtad, hogy nemcsak színész, hanem autóversenyző is volt, ezért sejtheted, hogy nem elégedett meg egy széria Volvóval. A kombiját egy Buick-motorral tuningolta fel, és az autó most ismét eladó.

Pont most nézzük Az utolsó filmcsillagok című hatrészes dokumentumfilmet, amit Paul Newman és felesége, Joanne Woodward történetének szenteltek, és éppen most jött szembe ez a hirdetés is, amiben Paul Newman egykori autóját kínálják eladásra. Biztosan tudtad, hogy Newman hobbija az autóversenyzés volt, ami ráadásul elég jól ment neki, ezért nem meglepő, hogy a ’88-as Volvója sem egy széria kombi, hanem egy alaposan tuningolt változat.

Pedig a 740 Turbo érdekessége éppen az volt, hogy a 2,3 literes négyhengeres motorjából 165 lóerőt hoztak ki, jóval többet, mint a Volvókban akkor megszokott volt, de Paul Newmannek ez sem volt elég.

Az eredeti Volvo-motor helyére ezért egy Buick Grand Nationalból származó 3,8 literes turbós V6-ost szereltetett,

és a korabeli chiptuning segítségével a hátsó kerekeket hajtó motor teljesítményét 240-ről 320 lóerőre növelték.

A tuning nem merült ki ennyiben, Newman az új Volvóját önzáró differenciállal és egyedi kipufogórendszerrel látta el,

a motor teljesítményéhez igazította a hűtőrendszerét, a futóművet új rugókkal ültette le, és 16 colos kerekeket szerelt fel. A jelenlegi tulajdonosa inkább már csak az állapotát javító módosításokat végzett rajta, például kicseréltette a befecskendezést, új kuplungot rakatott be, és felújíttatta a futóművet.

Paul Newman Volvóját a kilencvenes évek végén egyszer már eladták, akkor 25 ezer dollárért cserélt gazdát. Most a Bring a trailer oldalán hirdették meg a motoros napfénytetővel, kihajtható harmadik üléssorral és persze klímával szerelt autót, és ha nem csapnak le rá a Newman-relikviák rajongói, hogy alaposan felverjék az árát, akkor nagyon hasonló áron örülhet ennek a báránybőrbe bújt farkasnak az új tulajdonosa.

Ez is érdekelhet:

Paul Newmantól Michael Fassbenderig – színészek a versenypályán

Szívesen rajthoz álltak egy futamon két forgatás között.

Az autótörténelem tíz legizgalmasabb Volvója

Nem hiszed el, de tudunk mutatni tíz vérpezsdítő Volvót.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában