A Volvo a jövőre vonatkozó terveivel együtt egy tanulmányautót is bemutatott, és a Concept Recharge azt mutatja meg, merre tart a svéd autómárka dizájnja.

Már korábban elárulta a Volvo, hogy 2030-tól csak teljesen elektromos hajtású autókat kínál majd, és most azt is megmutatta, hogyan fognak kinézni ezek a modellek. A Concept Recharge minden téren új fejezetet kezd a márkánál, de azért nem teljesen ismeretlen a dizájnja, nem nehéz Volvónak felismerni a crossovert.

A Concept Recharge igazi crossovernek számít, átmenetet jelent a kombik és a szabadidő-terepjárók között,

a leginkább egy megemelt kombira hasonlít, amit a Volvo már évek óta tart a kínálatban. A képeken látható koncepcióautó a Volvo legnagyobb, 90-es sorozatának dizájnját vetíti előre, amiből elsőként az új XC90 mutatkozik be jövőre.

A jellegzetes emblémáról és a T-alakú fényszórókról természetesen azonnal Volvónak ismerhető fel,

de például már nincs szükség hűtőmaszkra a teljesen elektromos hajtás miatt. A karosszéria annak ellenére, hogy magas építésű, az ívelt tetővonalával és szinte függőleges hátfalával annyira aerodinamikus, amennyire csak lehet.

A Volvo tervezői a négyüléses belsőben is kihasználták az elektromos hajtás előnyeit,

az utastér alá épített akkumulátornak köszönhetően teljesen sík lehetett a padló, az első ülések közé egy ötletes táskatartót terveztek. A letisztult műszerfal közepére 15 colos érintőképernyő került, amit a kartámaszon lévő érintőpadról is lehet kezelni.

A tanulmányautóról nem árultak el részleteket, nem tudni a teljesítményét vagy a hatótávját, de a Concept Recharge esetében nem is ez a lényeg. A márka további tervei közt a teljesen önvezető funkció, az ütközések teljes elkerülése és az elektromos autók 1000 kilométeres hatótávja is szerepel erre az évtizedre.

Ez is érdekelhet:

Nem látszik rajta, de ez a megújult Volvo XC60

Mutatjuk, mi változott rajta mégis.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában